Simsomaniak Center Forum Strona Główna

 Ogłoszenie 
Informacje o nowym dodatku „The Sims 3: Po Zmroku” znajdziecie TUTAJ

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra "siadła" po instalacji kolejnych dodatków....
Autor Wiadomość
Midi. 
Młodziak


Dołączyła: 04 Cze 2011
Posty: 5
Skąd: Sunset Valley
Wysłany: 23-07-11, 11:00   Gra "siadła" po instalacji kolejnych dodatków....

Witajcie.
Błagam, niech się ktoś ulituje, przeczyta i poradzi.. :look:
Mam problem, nie wiem czy z własnej winy, czy z winy mojego laptopa....
Otóż dość niedawno kupiłam oba dodatki - "Po Zmroku" i "Pokolenia". Wcześniej miałam zainstalowane prócz podstawy - "Wymarzone Podróże", "Kariera" i akcesoria "Nowoczesny Apartament". Zainstalowałam więc PZ i co i wszystko pięknie ładnie, gra się nie cięła, nie przycinały się interakcje, obiekty od razu się pięknie ładowały. I to przy wysokich ustawieniach grafiki. Zainstalowałam "Pokolenia" i myślałam, że mnie szlag jaśnisty trafi! Najpierw był problem, bo interakcji nie dało się wykonywać między Simami. Kiedy się tego pozbyłam, zaczęły się inne cyrki - wychodząc na podgląd miasta okropnie się przycina, kiedy powracam z widoku miasta na daną parcelę - najpierw są tylko kontury domu, nie widać obiektów, po jakimś czasie pojawiają się ale są całe białe i później dopiero wczytuje teksturę.
Przecież tak się nie da grać. Już nie wspominam, że w ośmioosobowej familii jest jeszcze gorzej.

Nawet obniżyłam grafikę i też jest ten sam problem.... :(
jak to możliwe, żeby jeden dodatek tak schrzanił grę?
a mi zależy na "Pokoleniach" nie chciałabym z nich rezygnować....

Proszę o pomoc ;(

[ Dodano: 24-07-11, 16:50 ]
....nikt mi nie pomoże? :(

[ Dodano: 25-07-11, 21:40 ]
wciąż cisza.... :(

[ Dodano: 31-07-11, 19:11 ]
hmm, temat można równie dobrze zamknąć :|
 
 
zielona4321 
Fanatyk



Ulubiony Dodatek TS2: Osiedlowe życie
Ulubiony dodatek TS1: Randka
Pomogła: 3 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 26 Sty 2008
Posty: 124
Skąd: Gizycko
Wysłany: 17-08-11, 21:04   

ale w kązdym razie również procesor może byc obciążony lub ram. Jakie masz parametry?
 
 
 
edekzkredek 
Młodziak


Dołączył: 13 Lip 2012
Posty: 3
Skąd: Kraków
Wysłany: 13-07-12, 14:02   

Też mam taki problem że po zainstalowaniu wyskakuje błąd i gra nie uruchamia się
_________________
Pooglądaj sobie: Umywalki kamienne
Wanny z kamienia
 
 
Luflee 
Nałogowiec



Pomogła: 17 razy
Wiek: 21
Dołączyła: 08 Lut 2009
Posty: 347
Skąd: Chodzież
Wysłany: 18-07-12, 16:00   

Ja mam jeszcze gorzej, nie da się grać po prostu.
a) Jeżeli pobiorę dodatki z internetu (ubrania, fryzury) gra po prostu się zawiesza, czarny lub niebieski ekran i zaczyna titać, trzeba zresetować.
b) Jeżeli zaktualizuję grę, co trzeba jeżeli chce się mieć dodatki, robi się to samo.
c) Ustawienia grafiki mam na najmniejsze, jeżeli zwiększą robi się to samo.

I weź tu człowieku graj ;( Co dziwne komputer spełnia wymagania systemowe, sims 2 chodzą gładko, posiadam wszystkie dodatki i akcesoria, kilkadziesiąt tysięcy dodatków z internetu, grafika jest miód malina idealna, wszystkie szczegóły widać :)

Na moje za słaba karta graficzna i możliwe, że za mało RAMU. U Ciebie może być podobnie, bo prostu kolejnego dodatku nie wytrzymuje.
_________________
Beauty queen of only eighteen
She had some trouble with herself
He was always there to help her
She always belonged to someone else


syg by happiness, av by Tomcio
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Theme AbayGreen By DavVid
Najlepsze fora dyskusyjne w Polsce Najlepsze fora w Sieci! Analiza oglądalności witryny