Simsomaniak Center Forum Strona Główna

 Ogłoszenie 
Informacje o nowym dodatku „The Sims 3: Po Zmroku” znajdziecie TUTAJ

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Nicky
23-07-10, 20:17
Notorycznie uszkadzane savy??
Autor Wiadomość
bacha88 
Młodziak


Dołączyła: 12 Wrz 2007
Posty: 33
Skąd: z daleka:P
Wysłany: 25-11-09, 13:53   Notorycznie uszkadzane savy??

Witam! Kiedy jeszcze mialam tylko wersje podstawowa The Sims 3 wszystko pieknie dzialalo, ale gdy zainstalowalam "Wymarzone podroze" + ostatniego patcha pojawil sie wyjatkowo wkurzajacy problem. Mianowicie urzadze np 2 pomieszczenia w domu wyjde do widoku miasta(urzadzam dom jeszcze bez simow) zapisze gre i mimo ze zapis przyebiegl bez problemow moge byc na 95% pewna ze jak wylacze gre i wlacze spowrotem, po zaladowaniu save'a bedzie brakowalo 3/4 parceli a zamiast nich bede niebieskie kwadraty lub prostokaty:/
Po ktorejs juz takiej sytuacji z kolei pomyslalam ze gdy zapisze gre po urzadzeniu kolejnej czesci domu skopiuje od razu dany save w inne miejsce i potem w razie czego zastapie nim uszkodzony, ale to niestety nie zawsze dziala...I tak o to zaczynam urzadzac moj dom juz chyba 10 raz!! bo jedyna tak naprawde dzialajaca wersja save'a o ktorym mowa powyzej jest tylko z kilkoma meblami ktore w tym domu byly od poczatku..
Dodam jeszcze, ze jesli stworze nowa gre i znow sprobuje urzadzic moj dom efekt rowniez jest taki jak powyzej czyli wszystko szlag jasny trafia!
Prosze o pomoc:(
 
 
%Souri5 
SCdownload Creator



Pomogła: 151 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 27 Kwi 2009
Posty: 1319
Skąd: jesteś? :D
Wysłany: 25-11-09, 21:45   

bacha88 napisał/a:
ostatniego patcha pojawil sie wyjatkowo wkurzajacy problem.

To tylko i wyłącznie wina nowego patcha. Nie mam dodatku, a również posiadam takowy problem i jest to dosyć irytujące, gdy tworzy się wiele godzin budynek, który potrzebuje dekoracyjnego doszlifowania, wchodzi się do gry, a potem dupka zbita.
Początkowo myślałam, że przyczyną było zbyt duży wysiłek procesora, ale teraz włączając grę przy minimalnym obciążeniu, dzieje się to samo. Niebieskie kwadraty na miejscu zabudowanych parcel, pustych czy też nie.
Czy jest możliwość odinstalowania ostatniego patcha?
_________________

errare humanum est
 
 
Lala 
Fanatyk



Ulubiony Dodatek TS2: Cztery pory roku
Ulubiony dodatek TS1: Zwierzaki
Pomogła: 5 razy
Wiek: 22
Dołączyła: 13 Lis 2008
Posty: 113
Skąd: W-wa
Wysłany: 26-11-09, 09:38   

Raczej nie ale można skopiować plik znajdujący się tu: C:\Documents and Settings\gosc\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\Saves np. do innego pliku i zainstalować odnowa simsy.
Ale poczekajcie może ktoś wie jak odinstalować patcha...
_________________
 
 
Nicky 
The Best of the Best
Łowca Dusz



Pomogła: 54 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 28 Wrz 2006
Posty: 1233
Skąd: z odległej galaktyki
Wysłany: 26-11-09, 19:18   

Souri5 napisał/a:
To tylko i wyłącznie wina nowego patcha

a ja sięđ chciałam dowiedzieć skąd wiesz. była jakaś oficjalna informacja?

boję się, że też mam taki problem. raz załączyłam i nie było mojej rodzinki... dzisiaj załączę i zobaczymy co zobaczę...
_________________
Chcesz wrzucić gdzieś swoje opowiadanie? Wejdz na http://podziemieopowiadan.pl/forum/index.php
awangarda
 
 
 
%Souri5 
SCdownload Creator



Pomogła: 151 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 27 Kwi 2009
Posty: 1319
Skąd: jesteś? :D
Wysłany: 26-11-09, 20:12   

Cytat:
a ja sięđ chciałam dowiedzieć skąd wiesz. była jakaś oficjalna informacja?

Nie było, ale wnioskuję z tego, że nie jestem jedyną osobą, której tak się dzieje. Stało się to po zainstalowaniu patcha, a nowego dodatku nie mam. Od niczego innego być to nie może ;)
_________________

errare humanum est
Ostatnio zmieniony przez Nicky 26-11-09, 20:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Nicky 
The Best of the Best
Łowca Dusz



Pomogła: 54 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 28 Wrz 2006
Posty: 1233
Skąd: z odległej galaktyki
Wysłany: 26-11-09, 20:50   

Ale ja patcha 1.6 nie wgrywałam, a instalowałam wymarzone podróże przy wyłączonym internecie, więc sam aktualizacji pobrać nie mógł.
_________________
Chcesz wrzucić gdzieś swoje opowiadanie? Wejdz na http://podziemieopowiadan.pl/forum/index.php
awangarda
 
 
 
%Souri5 
SCdownload Creator



Pomogła: 151 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 27 Kwi 2009
Posty: 1319
Skąd: jesteś? :D
Wysłany: 26-11-09, 21:13   

Być może, Wymarzone podróże zawierają automatyczną łatkę na pełną wersję gry, jak to też było w dwójeczce, że dodatki mają również poprawiać błędy podstawy. No tym razem im nie wyszło, a na głównej pisali, że to niby było dla naprawy jakiegoś zapisu, właśnie teraz bardziej to psuje... :x
_________________

errare humanum est
 
 
weber 
Młodziak


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 1
Skąd: abor
Wysłany: 26-12-09, 21:08   

To nie wina patch-a, tylko dodatków.
Dodatki tworzone są poprzez klonowanie i zmianę wyglądu, parametrów, obiektów istniejących w grze. Programy klonujące nie zapisywały wszystkich parametrów plików zbyt dokładnie – powstały błędy. Błędy te były nieistotne do wersji 1.4.6…., po ostatnich aktualizacjach ujawniły się w postaci niebieskich sektorów na parcelach.
Został już opracowany sposób (program) na naprawę dodatków. Można go znaleźć tutaj-
http://www.modthesims.info/showthread.php?t=381540
(potrzebna rejestracja; j. ang.)
Savy, na których wystąpił opisywany błąd, nadają się jedynie do skasowania. Dlatego zalecane jest tworzenie ich kopii zapasowych.
Najnowsze wersje programów klonujących nie powodują tego problemu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - Theme AbayGreen By DavVid
Najlepsze fora dyskusyjne w Polsce Najlepsze fora w Sieci! Analiza oglądalności witryny